Nyheder -> Nyhedsarkiv 2000 -> 10.01.2000

Formanden udgiver analyse af F.C. Trekantens BIF-sang

Afstemningen på FC Trekantens officielle hjemmeside viste, at et foruroligende stort antal af de adspurgte ikke forstod FC Trekantens BIF-sang. Det rodes der nu bod på i en lille pamflet fra formandens side.

I en afstemning på hjemmesiden i november 1999 spurgte vi vores læsere, hvad de synes om FC Trekantens brøndbysang.


Resultat der vises nedenfor var jo opløftende, men som Formanden udtalte: 'Vi er lidt smårystede over, at 5. pct. af læserne ikke forstår sangen. Det må der gøres noget ved'.FC Trekantens hjemmeside er stolte over at være de første, der kan præsentere formandens kommenterede udgave af FC trekantens BIF-sang.FC Trekantens BIF-sang (kommenteret udgave)

Melodi: Jens Vejmand


"Hvem sidder der bag hegnet, med nåle i sin arm"

Et spørgsmål stilles til læseren/sangeren/tilhøreren (herefter beskrevet som modtageren), for at skærpe hans nysgerrighed og dermed motivation for at læse/synge/lytte til resten af sangen. Samtidig bliver nysgerrigheden pirret og målet er, at selv modstandernes fans vil ophøre med deres tiljublen af eget hold for at lytte.


Der gives en lille hjælp ("bag hegnet, med nåle i sin arm"), så man allerede her, får en idé om, hvis fans der rettes henvendelse til - hvis man skulle være i tvivl. Det er almindeligt kendt, at Brøndbys borgmester har haft planer om, at indhegne visse problematiske områder i sin kommune. Det står dog lidt uklart, om det er for at holde kriminelle ude eller inde af disse områder, men at ideen er fostret på baggrund af problemer med de mange kriminelle og sindssyge, der bor i Brøndby er uomtvistet. Det sidste led i sætningen sigter til, af brøndbyfans i den danske fodboldsangskat jævnligt bliver beskrevet som narkomaner.


"med farver som en svensker og gummi i sin tarm"

Et yderlige sæt af oplysninger sætter nu modtageren i stand til med sikkerhed at identificere subjektet i sangen. De blå/gule farver, der hentydes til (det svenske flag er blåt og gult) kunne i teorien være farverne på flere holds spilledragt (fx. det svenske landshold), men sammenkædet med de bøssoide tendenser, der afsløres via kondomet der hænger i enden, samt det at vedkommende er narkoman og bor bag et hegn, vil umiddelbart få de fleste fodboldtilskuere til at associere til en brøndbyfan. Antydningen af, at vedkommende er både narkoman og bøsse er i og for sig tilfældigt, og der er i øvrigt intet stødende tilsigtet med denne strofe.


"det gør såmænd en Biffer, hans liv er gået i stå"

Forløsningen! Vi får nu bekræftet vores teori om personens fodboldmæssige tilhørsforhold, idet "biffer" i fodboldslang betyder en tilhænger af fodboldklubben Brøndby A/S. Samtidig får vi at vide, at hans liv er gået i stå. En rystende oplysning som straks afkræver en forklaring...


"han lærte ikk' i tide at elske FCK"

Nåååårhhh ... derfor! – bør modtageren tænke her. Egentlig er der ikke rent videnskabeligt nogen påvisning af, at ens liv går i stå, fordi man ikke lærer at elske FCK. Derfor er der i denne sentens ikke noget at "forstå" som sådan. Det er en individuel skæbne der beskrives, men samtidig er det en advarsel til alle biffere om, at de skal elske FCK, ellers vil det gå dem ilde!


Hvad betyder det så, at livet er gået i stå vil nogen spørge? Well, medgivet at strofen til dels er valgt fordi det rimer på FCK, med dertil skal siges, at det må antages at de fleste tillægger denne skæbne noget negativt ladet. At livet er gået i stå, må, sammenholdt med de ovenstående oplysninger, forstås således, at vi har med en social taber at gøre, som ikke har nogen fremtidsudsigter. Hermed sigtes bl.a. til en undersøgelse som påviser, at FCK tilhængere er mere veluddannede end biffere.


"Nu ligger han i jorden, hans pusher tog ham ud"

Ikke til at misforstå: Bifferen er død, hans pusher (person som sælger stoffer til misbrugere) har slået ham ihjel (at "tage nogen ud" betyder at dræbe, jf. det amerikanske slagudtryk "take out").


"han kunne ikk' betale for livets sidste skud"

Igen lige til: Bifferen var fattig, flad, på røven. Da pusheren opdagede det, og bifferen havde taget stoffet allerede, måtte han betale med livet. Ingen kan lide dårlige betalere, slet ikke når det er biffere.


"en vinterdag i Brøndby, hans liv er gået i stå"

At det beskrives, at det er en vinterdag hænger sammen med to ting. Det giver et mere sørgeligt præg, hvilket passer sig, når et dødsfald netop er beskrevet. Samtidig - og dette er vigtigere - er det grundlæggende for finalen:


"i sneen på hans gravsted vi pisser FCK"

Man ser det for sig. Hvilken nedladende handling er mere sigende end denne, samtidig med at man dog gør den afdøde modstander den ære, af anvende hans egen klubdragts farve som blæk. Strofen danner baggrund for, at man nu kan falde ind i en hvilken som helst sang der indeholder ordene "FCK".


Forrige nyhed Næste nyhed