Nyheder -> Nyhedsarkiv 1999 -> 23.12.1999

Another one bites the Dust

1999 blev ikke de jyske fusioners år. Truslen om at FC Trekanten ville kaste sig ind i kampen om navnet F.C. Århus førte onsdag til totalt sammenbrud for fusionen i den jydske hovedstad.

Under en uge efter at FC Trekanten åbnede for en afstemning, der kunne antyde, at navnet F.C. Århus ikke længere var frit tilgængeligt for Århus Fremad og Skovbakken, som gik med ægteskabsplaner endte fusionsplanerne i skilsmisseretten.


Ifølge Ekstra Bladet den 22. december har de to klubber opgivet at danne et storhold i Århus. Konstitueret formand for bestyrelsen i FC Århus, Niels Brøchner udtaler:


"Vi er færdige nu, og overbygningen er ikke mulig længere. Vi må som ansvarlige bestyrelsesfolk sige, at det ikke er godt nok. Det er synd, at erhvervslivet ikke har bakket op omkring projektet. Vi har fået mange henvendelser fra mindre investorer, men de store har manglet."


Den rigtige forklaring er dog nærmere, at de to klubber fik kolde fødder efter at FC Trekanten havde startet afstemningen om et muligt navneskift, og en deraf følgende navnestrid. Belært af erfaringerne fra fodboldklubberne i trekantsområdet, som tidligere på året forsøgte at stjæle FC Trekantens navn, har de to klubber i Århus ønsket at undgå en konfrontation med den udfarende københavnske fanfraktion.


Fungerende formand i FC Trekanten, Nicolai Funder udtaler:


"Vi er glade for, at vi i julepausen ikke endnu engang har skullet ud i et juridisk cirkus. Vi er dog stolte over vores store indflydelse på det danske fodboldlandkort."
Forrige nyhed Næste nyhed