Historien

FC Trekantens historie- 1994 -


Forhistorien
Kloge Åge og smarte sven

De første spæde skridt hen mod stiftelsen af FC Trekanten blev taget, da Tim og Morten 5. juni 1994 valgte at konvertere deres tilhørsforhold til FC København fra sofa- til tribuneniveauet. På denne Grundlovsdag vandt FC København i Parken 4-1 over Silkeborg, og var dermed igen med i mesterskabskampen.


Denne oplevelse berørte de to raske drenge så meget, at de besluttede, at nu skulle de se alle hjemmekampe, ja de blev så begejstrede for den nye status, at de mente, at alle deres bekendte skulle følge deres eksempel. De blev for at sige det mildt missionærer!- 1995 -


De første hvervninger

Missionærarbejde er hårdt og der gik da også et helt år før det store arbejde gav frugt. Morten blev efterhånden så træt af at stå alene tilbage under straffespark, fordi Tim altid skal på toilettet, når det bliver spændende. Så en sen nat på Vesterbro 18. marts 1995 blev en kvindelig medstuderende, Nicoline , lokket med på FCK-bølgen og mere præcist med til kampen mod Næstved dagen efter. Hun var jo godt nok en pige - og hendes fodboldviden bestod af nogle TIPSLørdag kampe og nogle "medløber - vi holder med B1903" -udtalelser. Men Tim og Morten tænkte, at de jo kunne dupere hende minimum et par sæsoner!


Der gik dog ikke længe, før denne lille polit-fraktion blev udvidet med en bibliotekar. Kasper , bibliotekaren, brød denne stadige strøm af teoretiske debatter om sandsynligheden for, at Manne nu kunne score her i sit fodboldefterår.- 1996 -


De nørdede politter mente dog, at der måtte ske noget inden den humanistiske tendens fik overtaget. Morten, Tim og Nicoline havde i længere tid bemærket nogle polit-kollegaer på C tribunen, som de havde været til nogle gode fester med (og vist nok også til nogle forelæsninger). Nu var Christian og Anders store fans af Chelsea, så Morten måtte lige overveje om non-Liverpool fans kunne indlemmes i vor lille gruppe. Christian og Anders blev dog vel modtaget - og så var der jo nogle nye folk til at lægge øre til Tim konstante udbredelser om CVs fortræffeligheder- 1997 -


Ved forskellige lejligheder i løbet af efteråret 1997, havde Nicoline slæbt en yngre polit-kollega med til nogle kampe. Martin , som han hed, havde tidligere været lidt mere moderat FCK-fan, men var nu klar til at tage springet og kaste sig ud i livet som glødende tilhænger. De øvrige gamle knarke og den ene knarkinde tog Martin under deres vinger, og han blev det sidste medlem af gruppen inden stiftelsen af FC Trekanten


Det stiftende dokument
Stiftelsen

Nu var vi pludselig en lille gruppe, der gik til fodbold sammen. Efterhånden opstod tanken om at formalisere samarbejdet en smule mere. Det var især Kasper, der arbejdede hårdt for dette og 16. november 1997 (efter en smal 3-2 sejr over Lyngby i Parken) blev FC Trekanten stiftet ved en kort ceremoni i Studenterhuset.


Hvorfor FC Trekanten?

Hvorfor så dette underlige navn...   .... ja det fortaber sig lidt i det uvisse. Der var blandet Juleøl ind i stiftelsesceremonien, hvilket betyder, at de deltagende i dag ikke helt husker, hvorfor navnet blev som det blev. En teori går på, at Parken, Studenterhuset og Tim og Mortens daværende hjem i Oehlenschlægersgade danner en trekant på et kort over København, en anden teori er, at navnet blev valgt, så Nicoline også kunne være med.


Den kildekritiske vinkel

Der er en række interessante ting, der er værd at bemærke ved det stiftende dokument. Det lader til, at referenten har noteret navnet som FCK Trekanten. Så enten har de tilstedeværende ”The Founding Farthers/Morther” ikke efterfølgende anerkendt, hvad man ifølge referatet blev enige om, eller også er hjertet løbet af med referenten, da bogstavkombinationen F+C skulle nedfælges og det helt naturlige efterfølgende K er så kommet med.

GF SUCKS!!!

Bemærk også, at det stiftende dokument er udstyret med Morten, Anders og Christians mantra på dette tidspunkt: "GF sucks", der blev opfundet på Århus Stadion. Mantraet hentød blandt andet til AGFs usandsynligt latterlige sokker på det tidspunkt (se billede).
- 1998 -


Formandskaberne

I foreningens start var samarbejdet meget lidt formaliseret, men med tiden viste det sig, at foreningen måtte have en formand.


Nicoline bliver den første formand
FCTs første formand

Efter pokalfinalen mod Brøndby i 1998 blev det første formandsvalg afholdt. Selve valghandlingen blev - som der siden er blevet tradition for - en dramatisk forestilling, med flere omafstemninger. Med god hjælp fra Mia fra vejles fanklub blev Nicoline valgt som formand. Nicoline blev primært valgt på et populistisk valgløfte om topløse cheerleaders. Nicoline var som nogle nok husker meget tæt på at opfylde dette ønske.


Da Nicoline i samarbejde med FN besluttede at åbne Gambiabranch i efteråret 1998, valgte hun at hellige sig dette opbygningsarbejde og trak sig frivilligt fra posten som formand. Efter hjemmekampen 3. oktober 1998 blev der, som de uskrevne regler påbyder, afholdt formandsvalg på Thyges.Morten bliver formand
Læs om det her

- 1999 -


Nicolai bliver formand og der sker pludselig ting og sager
Læs om det her- 2000 -


Tim bliver formand og første mesterskab i FCTs historie kommer hjem
Læs om det her- 2003 -


Nicoline formand igen og mesterskabet vindes igen
Læs om det herKasper fungerende formand og Tim provisorisk leder
Læs om det herNicolai formand igen og første The Double i FCTs historie bliver en realitet
Læs om det her


- 2005 -


Morten formand igen og fjerde mesterskab i FCTs historie kommer hjem
Læs om det her