Nyheder -> Nyhedsarkiv 1999 -> 23.12.1999

Mio-fingeren til Brølet

FCKFC's medlemsblad Brølet agerer stråmand for Lyngbyfan i forbindelse med grov krænkelse af ophavsrettigheder til F.C. Trekantens BIF-sang.

I den faste rubrik "Venner og Fjender" i Brølet #26 er der trykt en ny BIF-sang som efter sigende skulle være indsendt af Lyngbyfan Frank Kanlund. Sangen, der er skrevet på melodien "Jens Vejmand", minder betænkeligt meget om F.C. Trekantens BIF-sang, som blev skrevet op til hjemmekampen den 7. november, og siden lanceret på F.C. Trekantens officielle hjemmeside.


Stor var glæden, da Brølet som en anden julegave dumpede ind af postkassen i midten af december. Nyt lækkert layout; gode og bidske artikler - alt i alt et godt blad. Stor var rædslen dog, da man slog op i den faste rubrik "Venner og Fjender" på side 42. Her er trykt en ny BIF-sang, som Brølet skulle have modtaget fra en Frank Kanlund, der oven i købet skulle være Lyngbyfan. Brølets udgave er vist nedenfor.


 

broelet3.gif (48099 bytes)

Sangen fra Brølet, der er skrevet på melodien til "Jens Vejmand" er nedenfor vist ved siden af FC Trekantens BIF-sang, der blev skrevet på Thyges op til hjemmekampen mod Brøndby, den 7. november 1999.
Frank Kanlunds BIF-sangHvem sidder der bag hegnet, med nåle i sin arm
med farver som en svensker og gummi i sin tarm?
Det gør såmænd en biffer, hans liv er gå't i stå
han lærte ikk' i tide at elske FCK

Nu ligger han i jorden, hans pusher tog ham ud
han kunne ikk' betale for livets sidste skud
En vinterdag i brøndby, hans liv er gå't i stå
I sneen på hans gravsted vi pisser FCK!

FC Trekantens BIF-sangHvem sidder der bag hegnet, med nåle i sin arm
med farver som en svensker og gummi i sin tarm
det gør såmænd en Biffer, hans liv er gået i stå
han lærte ikk' i tide at elske FCK

Nu ligger han i jorden, hans pusher tog ham ud
han kunne ikk' betale for livets sidste skud
en vinterdag i Brøndby, hans liv er gået i stå
i sneen på hans gravsted vi pisser FCKEn nærmere analyse viser, at på nær nogle små bogstaver, der er blevet store, et "gået" der er blevet til "gå't" og et spørgsmåls- og et udråbstegn, så er sangene identiske. Der er altså tale om en grov krænkelse af FC Trekantens ophavsrettigheder.


Sangen som FC Trekanten er meget stolte af, har fået stor ros. En afstemning på FC Trekantens officielle hjemmeside viser, at hele 89 pct. har en meget positiv holdning til sangen. 31 pct. mener, at sangen er "storslået lyrik". 9 pct. af stemmerne er fra BIF'ere, der også finder sangen underholdende.


Noget overraskende er der tilsyneladende brug for en tekstanalyse af sangen, da hele 4 pct. ikke forstår den. Denne analyse vil være at finde på disse sider indenfor en overskuelig fremtid.


FC Trekantens vikarierende pressetalsmand henvendte sig øjeblikkeligt til Brølets ansvarshavende redaktør Martin Kreisberg, for at få en forklaring:


"FC Trekanten har tidligere været ude i en sag, hvor vi måtte kæmpe for ophavsretten til vores navn (hvor vi selvfølgelig vandt), og vi er ikke blege for at tage endnu et slagsmål.


Sangen er naturligvis til fri afsyngning, men når den ligefrem bliver bragt i fanklubbens officielle blad, må der en korrekt reference til", udtaler VPTM og tilføjer:


"Vi klarer selv Lyngby-tilhængeren, men vi ser frem til, at Brølet i næste nummer bringer en rettelse, så FC Trekanten bliver krediteret."


Ikke overraskende var Martin meget ked af sagen.


"Med hensyn til den glimrende sang beklager jeg, at min kilde ikke har været ordentlig orienteret. Der vil naturligvis blive rettet op på fejlen."Forrige nyhed Næste nyhed