Nyheder ->  Nyhedsarkiv2012 -> 13.09.2012

Nyt FC Trekanten-flag på vej!


Produktionen af FC Trekantens fjerde flag er sat i gang og der er begrundet håb om, at det vil kunne tages i brug til Europa League opgøret mod Molde, 20. september.

FC Trekanten har gennem tiden haft flere flag og før sommerferien stod det klart, at det endnu en gang var tid til at sende et flag på pension og hurtigst muligt få taget et nyt i brug. Det nye flag bliver det fjerde i rækken og vil derfor få navnet ”Flag #4”. Her følger et kort resumé af FC Trekantens flaghistorie.


FC Trekantens første flag (Flag #1) var et finsk flag prydet med de røde bogstaver ”FCK”. Det finske flag var en hyldest den finske målmand Anti Niemi, der vogtede FCKs mål i perioden 1995-97. Flag #1 var udarbejdet af Funder design.


I maj 2000 stod det dog klart, at Flag #1 ikke længere var funktionsdygtigt. Den daværende formand (og repræsentant for Funder design) udtalte, således under festlighederne ved afslutningen af sæsonen 1999/00:

”Det gamle flag er desværre på vej til de evige flagmarker, da det den sidste tid har indtaget lidt for meget øl, og lidt for meget farve fra crepe-ruller".


Flag2.jpg (26814 bytes) Der blev nedsat et hurtigtarbejdende udvalg, der skulle stå for design og produktion af et nyt flag. Udvalget valgte hurtigt, at benytte Møller&Jørgensens systue i både design- og produktionsproces. Man endte med det nu klassiske et flagdesign, der både er en reference til FC Trekanten (trekanten i den ene ende af flaget) og til Flag #1 (valget af den lyseblå farve og vandret bjælke, som i det finske flag). 6. september 2000 fik Flag #2 debut ved hjemmekampen mod AB. Du kan læse mere om debuten her.


Flag #2 kom til at tjene FC Trekanten i fem gode år, inden det på mystisk vis forsvandt i september 2005. Det havde dog allerede været klart før sommerpausen, at Flag #2 næppe ville kunne holde en sæson mere. Man havde derfor allerede i juli 2005 bedt Møller&Jørgensens systue om at sætte produktionen af et nyt flag i samme design i gang. Læs mere om Flag #2’s skæbne her


Flag #3 fik debut til hjemmekampen mod AgF, 20. november 2005. Flag #3 har været en succes og har i løbet af de sidste knap syv år repræsenteret FC Trekanten på fineste vis på talrige af Europas legendariske fodboldarenaer. Her til højre er det på toppen af Camp Nou.


Ved afslutningen af superligasæsonen 2011/12 stod det dog klart for FC Trekanten, at Flag #3 måtte tages ud af tjeneste og at der hurtigst muligt skulle produceres et nyt flag. Der var også enighed om, at det nye flag skulle have samme design som Flag #2 og #3. Produktionen af det nye flag blev denne gang lagt i hænderne på Plannthin og søns flagsnedkeri, der har igangsat arbejdet. En repræsentant fra Plannthin og søns flagsnedkeri meddeler, at arbejdet skrider fremad og, at der er begrundet håb om, at flaget kan være færdigt til Europa League kampen mod Molde, der Spilles den 20. september.


Fctrekanten.dk vil om kort tid kunne bringe billeder fra produktionshallerne hos Plannthin og søns flagsnedkeri.


Forrige nyhed Næste nyhed